In oktober startte Bouwbedrijf Bosma met de uitbreiding van onze werkplaats, want door aanhoudende drukte kwamen we structureel ruimte tekort. Daarom bouwden we flink uit langs de achtergevel van het pand. Ondertussen is onze werkplaats twee keer zo groot geworden en hebben we vijf bruggen staan.

.

Dak en zolder vernieuwd

Eerst moest de oude zolder eruit, om ruimte te maken voor alle nieuwe plannen. Samen met lieve vrienden zijn de oude vloerdelen en zware balkenconstructie verwijderd. Het kostte haast een vinger, maar het levert een hoop werkruimte op. Links achterin het nieuw aangebouwde deel heeft Bosma een grote zolder gerealiseerd, o.a. voor opslag van (winter-)banden en speciaal gereedschap.

De helft van het oude dak moest vernieuwd worden, zodat het aansluit op de nieuwe – (6,5 m hoge) nok. Het deel met de zonnepanelen kon gelukkig mooi blijven zitten, de rest is nieuw en helemaal geïsoleerd. De laatste oude staanders van de achtergevel zijn verwijderd en de bestaande kozijnen hebben we opgeknapt zodat het bouwbedrijf ze kon terugplaatsen. Wat goed is, is immers goed.


Oplevering door Bosma

De mannen van Bouwbedrijf Bosma waren voor de kerst o.a. druk met het afwerken van (binnendeur-)kozijnen, aftimmering, dakgoten, lijsten en de nieuwe zoldertrap. Kortom, de puntjes op de i voor de werkplaatsuitbreiding. Binnenkort zitten we met hen om de tafel voor plannen wat betreft de nieuwe receptieruimte, sanitair en het kantoor bijvoorbeeld.


Van drie naar vijf bruggen

Ondertussen hebben we zelf ook niet stil gezeten. Stokvis Service uit Kootstertille heeft twee nieuwe bruggen geplaatst en een bestaande brug verplaatst. Om plaats te maken – én met een schone lei te beginnen – hebben we de hele werkplaats leeggehaald en opnieuw ingedeeld. En dat ruimt lekker op. Zo’n beetje 65 jaar aan spullen en gereedschap door handen gehad.

En nieuwe werkplekken betekent ook nieuwe verlichting, leidingen, elektra, noem maar op. Beetje bij beetje komt alles op zijn plek terecht. Het is nu al een stuk fijner werken in de werkplaats. Wat zijn we blij dat we deze stap hebben gezet!


Komt er dan nog een feest(je)?

We krijgen nogal eens de vraag: “wanneer is de opening?“. We willen graag eerst alles helemaal klaar en mooi maken, maar als het zover is geven we zeker een feestje.

We houden jullie hier op de hoogte!

Pssstt… Eerste Monteur gezocht! (m/v)

Wij zijn nog steeds op zoek naar een Eerste Automonteur/Autotechnicus ter aanvulling op ons gezellige team van vier monteurs. Wellicht heb je de rekensom al gemaakt, er is nog één brug vrij…

Bekijk hier de volledige vacature